Minileningen en grote leningen Op afbetaling kopen Geld lenen zonder BKR Veilig geld lenen

Risico geld lenen

Geld lenen het wordt breed aan geprijsd, maar er zitten natuurlijk ook risico's aan. Weet jij precies welke risico's er zijn bij het lenen van geld? Om ervoor te zorgen dat jij ja kunt antwoorden op deze vraag hebben we de risico's voor je op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet je wat je te wachten staat een kun je zelf bepalen of je de risico's wil nemen om geld te lenen. Een gewaarschuwd man telt immers voor twee.

Rentestijging

De eerste van de risico's is een rentestijging. Sommige leningen zijn ondergeschikt aan rente stijging, dat wil zeggen dat als er rentestijgingen worden doorgevoerd de rente van jou lening ook stijgt. Dit soort risico's kun je van tevoren uitsluiten. Bekijk goed de voorwaarden van je lening voordat je deze afsluit. Hierin staat omschreven hoe de lening om zal gaan met rentestijgingen. Als de rente vast is, zal deze niet veranderen.

Ziekte

Een lening is gebaseerd op het inkomen dat je hebt, ze willen immers weten waarvan deze lening terugbetaald zal worden. Bij langdurige ziekte kan het zijn dat het inkomen wegvalt. Wat gebeurd er dan met de lening die je hebt afgesloten? Verschillende aanbieders gaan hier anders mee om. Het is belangrijk dat je weet hoe dit in elkaar steekt, anders kom je wellicht voor veranderingen te staan. Lees ook daarom de voorwaarden van de lening door.

Ontslag

Ontslag is duidelijk een probleem, als je een lening hebt en je inkomen valt weg, waarvan ga je dan terugbetalen. Het is natuurlijk niet onmogelijk dat dit gebeurd, het is dan ook belangrijk dat je weet hoe dit geregeld zal worden. Dit verschilt vrij sterk per lening, kijk ook in dit geval in de voorwaarden van je lening. Deze beschrijven wat de procedure zal zijn in geval van ontslag. Het kan zijn dat consequenties bij de ene lening aantrekkelijker zijn dan bij de andere.