Geld lenen met BKR Minileningen en grote leningen Doorlopend krediet Hypotheek

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een veel gebruikte lening in Nederland. Dagelijks maken er honderden mensen aanspraak op een persoonlijke lening zodat zij direct wat meer bestedingsruimte ontvangen. Een persoonlijke lening geeft de mogelijkheid om een grote betaling te doen, zoals een investering aankoop of terugbetaling. In dit artikel gaan we dieper in op wat een persoonlijke lening precies is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een persoonlijke lening

Een persoonlijke is een lening waarbij het bedrag dat geleend wordt in een betaling wordt uitbetaald. Vervolgens zal de persoon die het bedrag geleend heeft, de lener, het bedrag aan de hand van een vast aantal termijnen terug betalen. Elke termijn bevat een aflossingscomponent en rente. De termijnen waarin de persoonlijke lening wordt terugbetaald staan vast, het is dus niet mogelijk deze aan te passen.

Voordelen

Een persoonlijke lening geeft direct toegang tot veel extra geld, je ontvangt het bedrag immer in een keer. Daarbij wordt je veel duidelijkheid geboden, doordat je precies weet hoeveel termijnen er zijn kun je gemakkelijk budgetteren op de kosten die eraan verbonden zitten. Je komt hiermee dus niet voor verrassingen te staan. Past een persoonlijke lening in het het soort lening die je op die moment nodig hebt? Dan kun je op zoek naar een verstrekker!

Nadelen

Het afsluiten van een persoonlijke lening kent een aantal aspecten die als nadeel gezien kunnen worden. Zo is er een BKR toetsing nodig voordat je in aanmerking komt voor een persoonlijke lening. Daarbij kan ook de vaste periode gezien worden als een nadeel, het is namelijk niet mogelijk om versneld te betalen.