Risico geld lenen Veilig geld lenen Doorlopend krediet Minileningen en grote leningen

Op afbetaling kopen

We hebben het allemaal wel eens gezien of gehoord, koop nu betaal later, of betaal pas bij het ontvangen. Op afbetaling kopen is een zeer aantrekkelijke betaalmethode tegenwoordig. Zeker bij het kopen in een webshop. Klanten kunnen op deze manier eerst hun bestelling ontvangen en bij tevredenheid pas te betalen. Op deze manier lopen ze minder risico op een onprettige afhandeling. Er zitten natuurlijk wel een paar haken aan.

Kredietcheck

Alvorens er op afbetaling gekocht kan worden dient de klant zich aan te melden bij een partner die de betaling gaat doen. Deze voert, in de meeste gevallen, een kredietcheck uit. Hieruit volgt of de klant een reputatie heeft tot wanbetalen. Als dit het geval is zal achteraf betalen niet mogelijk zijn en wordt de bestelling geannuleerd. Deze check voorkomt dat de webshop opgelicht kan worden door klanten die wel kopen maar niet betalen.

BKR

Voor deze check worden de gegevens van het BKR gebruikt. Het bkr is een organisatie die gegevens over kredieten van personen bij houdt. Deze gegevens kunnen door leningverstrekkers worden ingezien om te beoordelen of een krediet verstrekt kan worden. Het bkr maakt zelf geen oordeel of iemand wel of niet mag lenen. Deze verstrekt enkel informatie, waarop de kredietverstrekker zelf een oordeel kan baseren.

Geld lenen kost geld

Achteraf betalen betekend dat een andere partij tijdelijk voor de kosten opdraait, je leent dus kort geld. Geld lenen is nooit gratis, niet voor niets wordt op tv en radio altijd gezegd: Let op: Geld lenen kost geld. Vaak kost achteraf betalen een klein bedrag extra bij bestelling, maar het weegt voor velen goed op tegen de voordelen. Denk, voordat je een dergelijke betaalvorm gebruikt dus altijd na of het wel geschikt is voor jou.