Veilig geld lenen Doorlopend krediet Geld lenen met BKR Risico geld lenen

Hypotheek

Een hypotheek is een lening waar veel mensen mee te maken krijgen. Door deze vorm van krediet komt er veel geld vrij, waardoor er een grote aankoop gedaan kan worden. Er worden veel hypotheken verstrekt aan particulieren, zodat ze een huis kunnen kopen. Voor velen is dit de grootste aankoop van hun leven. Een hypotheek biedt oplossing om deze enorme aankoop te kunnen bekostigen.

Wat is een hypotheek

Een hypothecaire lening of hypotheek is een lening waarbij een registergoed, in veel gevallen onroerendgoed, zoals een huis of pand als onderpand dient. Op die manier kan een huis gekocht worden en periodiek terugbetaald worden. Een hypotheek wordt afgesloten met geld gever, in de meeste gevallen is dat een financiële instelling, zoals een bank. De hypotheek bestaat uit periodiek rente en eventuele aflossing.

Tip: Voor het beste hypotheek advies van een hypotheekadviseur bij u in de buurt zoekt u online via de bedrijvengids van Hypotheekadviseurvergelijk. Alle Nederlandse hypotheekadviseurs zijn hier verzameld zodat u snel een advies voor uw hypotheek kunt krijgen. De aankoop van een huis kan natuurlijk niet te lang wachten in deze roerige tijden.

Voordelen

Het duidelijke voordeel van een hypotheek is dat er een grote aankoop, zoals een huis gedaan kan worden zonder dat deze in een keer betaald dient te worden. Een ander voordeel is dat de hypotheekrente in Nederland kan worden afgetrokken van het belastbaar inkomen. Hierdoor is het belastbaar inkomen kleiner, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

Nadelen

Het nadeel aan een hypotheek is dat je er erg lang aan vast zit. Afhankelijk van de hypotheek die je afsluit kun je soms wel 30 jaar aan een hypotheek vast zitten. Dertig jaar lang betaal je dan iedere maand aan je hypotheek. Het heeft dus wel een behoorlijke impact op je uitgaven. Hoewel dit klinkt als een fiks nadeel, zijn er jaarlijks toch legio mensen die een hypotheek afsluiten.