Op afbetaling kopen Risico geld lenen Hypotheek Alles over de creditcard

Geld lenen zonder BKR

Het is een vraag die dagelijks honderden mensen zichzelf stellen. Is het mogelijk om geld te lenen zonder een BKR check? In dit artikel proberen wij van Leningoverzichtelijk.nl je voor eens en altijd het complete antwoord op de vraag te geven. Allereerst zullen we helemaal duidelijk maken wat een BKR registratie is, vervolgens beantwoorden we hoe lang je registreert blijft bij BKR. Als dat allemaal helder is, beantwoorden we of je geld kunt lenen zonder een BKR check.

Wat is BKR registratie?

BKR registratie, toesting, of BKR notering zijn begrippen die je tegen het lijf kunt lopen tijdens het afsluiten van een lening. Een BKR registratie kan plaatsvinden bij het afsluiten van een lening. Er zijn verschillende manieren waarop je bij BKR geregistreerd kunt staan. Het BKR verstrekt alleen informatie en velt zelf geen oordeel over of je een lening kunt krijgen of niet. Het is voor leningverstrekkers niet verplicht om de BKR registratie in acht te nemen.

Hoe lang blijf ik geregestreerd bij BKR?

Er is een vaste termijn gesteld aan je registratie bij BKR, nogmaals het BKR velt geen oordeel of je op basis van je registratie mag lenen. De registratie blijft gedurende het gehele krediet staan, na het aflopen van het krediet blijft de registratie nog 5 jaar bewaard. Daarna is de registratie verwijdert, er zijn dan geen gegevens meer beschikbaar, waarop kredietverstrekkers hun oordeel baseren. Na deze periode begin je dus weer met een schone lei met lenen.

Kan ik geld lenen zonder BKR toetsing?

Het BKR is opgericht als dienst om te voorkomen dat er te veel geld geleend wordt, maar het is als kredietverstrekker niet verplicht om deze informatie in acht te nemen. Er zijn dan ook verschillende kredietverstrekkers die geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk maken. Om je te helpen bij de zoektocht naar betrouwbare partijen, hebben we een aantal aanbieders hieronder een banner laten plaatsen. Zo heb je direct een aanknopingspunt in de zoektocht naar het krediet zonder BKR toetsing.