Op afbetaling kopen Geld lenen zonder BKR Geld lenen met BKR Alles over de creditcard

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet is een begrip dat veel gebruikt wordt op het gebied van krediet en leningen. Op deze pagina worden de kritieke vragen beantwoord.

Doorlopend krediet, wat is het?

Doorlopend krediet is een vorm van krediet met veel vrijheid. Er wordt een bedrag afgesproken dat maximaal geleend kan worden, het kredietlimiet. Je kunt aan de hand van dit limiet vrij opnemen en aflossen. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet wordt er een theoretische looptijd afgesproken. Omdat het verloop van de lening niet vast staat (opnemen en aflossen is vrij) kan de looptijd wijzigingen ondervinden. Deze vorm van krediet biedt uitkomst in tal van situaties.

Wanneer gebruik je een doorlopend krediet?

Er zijn natuurlijk talloze verschillende soorten leningen, maar wanneer gebruik je een lopend krediet? Een doorlopend krediet biedt uitkomst als je langere tijd wat meer bestedingsruimte nodig hebt. Dit komt van pas als je het geleende bedrag niet in een keer uitgeeft, maar gedurende een periode uitgaven doet. Een concrete situatie hiervoor is bijvoorbeeld het inrichten van een ruimte. Dan koop bijvoorbeeld eerst behang, vervolgens meubels en tot slot items als een tv.

BKR registratie

Het BKR is een onafhankelijke organisatie in Nederland waar gegevens over kredietnemers gedeponeerd worden. Een BKR registratie vind meestal plaats bij het afsluiten van een krediet. Het bkr vormt zelf geen oordeel over of er krediet aan je verstrekt dient te worden. Het stelt de gegevens beschikbaar aan andere kredietverstrekkers, zodat deze wanneer daar behoefte aan is deze kunnen inzien.

Doorlopend krediet vergelijken

Doorlopend krediet kan dus van toepassing zijn om meer bestedingsruimte te creëren. Er zijn dan ook verschillende spelers die een doorlopend krediet aanbieden. Iedere aanbieder heeft zijn eigen voorwaarden. Door de verschillende aanbieders van doorlopend krediet te vergelijken kun je uitvinden welke het meest geschikt voor je is, je kunt er vervolgens een offerte opvragen om te kijken hoe het er precies uit zal komen te zien.