Op afbetaling kopen Persoonlijke lening Veilig geld lenen Hypotheek

Alles over de creditcard

De creditcard of kredietkaart is een betaalmogelijkheid die in veel landen erg populair is. Met een creditcard heeft u de mogelijkheid om achteraf te betalen. Het bedrag wordt voldaan aan de begunstigde, pas aan het eind van de maand wordt het bedrag afgeschreven. Het grote voordeel van de creditcard is de wereldwijde acceptatie ervan. Een creditcard kan tevens gebruikt worden om geld op te nemen bij een geldautomaat.

Kosten creditcard

Aan een creditcard zijn, net als aan een betaalpas, kosten verbonden. Er zijn verschillende soorten kosten mogelijk:

  1. Jaarlijkse kosten: Het bezitten van een creditcard kost een vastbedrag per jaar. Sommige aanbieders bieden de kaart gratis aan. luxere kaarten, zoals Gold of Classic hebben doorgaans hogere kosten

  2. Aflossing in termijnen: Het is mogelijk om de kosten af te lossen in termijnen, hiervoor wordt jaarlijks een bedrag afgehouden van de rekening. Dit kan op jaarbasis oplopen tot 15%

  3. Opnemen contant geld: Het opnemen van contant geld brengt kosten mee. De hoogte hiervan verschilt (sterk) per aanbieder. Gemiddeld is een bedrag van 4,50 per opname.

  4. Koersopslag: Bij betalingen in andere valuta (munteenheden) kan een transactievergoeding in rekening gebracht worden.

  5. Boete: Bij overschrijding van het limiet van de creditcard dient een boete betaald te worden.

Verschillende aanbieders

Ook een creditcard kent verschillende aanbieders, zo zijn er merken als Visa, Mastercard en American Express, maar kunt u ook een creditcard aanvragen bij de bank. Iedere aanbieder heeft andere voorwaarden, zo verschillen de jaarlijkse kosten, het percentage rente voor betalen in termijnen, de kosten voor het opnemen van contant geld, de koersopslag en de boete bij overschrijding. Het vergelijken van de verschillende aanbieders heeft dus zeker nut.

Alternatieven creditcard

Een bekend alternatief voor een creditcard is een persoonlijke lening. Dit gaat er echter vanuit dat u het krediet maar een keer nodig hebt. Bij een creditcard sluit u als het ware elke keer een persoonlijke lening af, die u aan het einde van de maand weer aflost.